martes, 5 de noviembre de 2013

La formació: Un valor a disposició de les empreses



La formació és un valor a disposició de les empreses l’objectiu de la qual podria ser motivar l’empleat, sobre tot en aquests moments d’incertesa, i participar del seu creixement professional dins de l’organització amb el resultat de professionalització i retenció de talent per l’organització.

I dic podria ser, per què en ocasions aquests valors a l’alça, amb una formació mal planificada, una formació no adequada e incorrectament gestionada, pot tornar-se en contra d’aquests valors.

¿Com podem detectar les necessitats formatives i planificar les nostres accions de formació?

A partir d’una diagnosi determinar les necessitats reals de formació de l’organització. La planificació i programació de les accions formatives son molt importants per què ens permet adequar-les al calendari laboral i de producció de l’organització i no hem de deixar aquest aspecte a la improvisació ni deixar-ho per final d’any... quan ens adonem que el període de bonificació econòmica se’ns acaba.
Al executar la formació s’ha de tenir en compte que es disposa del temps de les persones per l’acció formativa i s’ha de valorar que les persones estan dedicant el seu temps a la formació, abstraient-se en aquell moment de l’activitat laboral.
Finalment, cal avaluar l’eficàcia de l’acció formativa per valorar els resultats, corregir desviacions, aplicar propostes de millora per següents accions i, fins i tot, per detectar accions formatives futures.

Aquests passos ens poden ajudar a posar-nos en marxa. Els últims quatre mesos de l’any son un bon moment per fer un darrer repàs i veure de quant crèdit disposem per les nostres accions formatives fins a final d’any, tot i que també és un bon moment per anar fent balanç i determinar les necessitats 
formatives del 2014 i posar en marxa el procediment proposat.

És important en qualsevol cas recordar que les empreses disposen de la possibilitat de bonificar-se la formació a través de la Fundació Tripartita (www.fundaciontripartita.org)

Raquel Azanza
Directora d’Human Grup. Selecció, Formació i Consultoria de RRHH
Responsable del Club de RRHH de la UEP

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.